Luk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  • Få tilbud før andre kunder
  • Følg med i nyheder om mønter, sedler og medaljer
  • Få besked om events og arrangementer
Tak for din tilmelding 
Udfyld venligst dine informationer
Udfyld venligst dine informationer

NYHEDER Guldmønter Sølvmønter Sølvmedaljer Forgyldt Møntsæt Antikke mønter Tilbehør

KUNDESERVICE/ ORDRETELEFON
77 30 20 10

Man. - Fre.: 10.00 - 16.00Ved at klikke på boksene kan du ændre tekst størrelsen.

Hvordan behandler jeg mine mønter og medaljer?

For du skal kunne glæde dig over og opbevare prægningerne på bedst mulige måde, leveres hver enkelt mønt/medalje i en tæt og gennemsigtig kapsel. Du bør altid opbevare prægningerne i denne kapsel.

Hvis du alligevel ønsker at tage mønten/medaljen ud af kapslen, bør du overholde følgende: Brug altid handsker, brug kun to fingre og hold kun på mønt/medalje-kanten (randen). Selv et lille fingermærke kan sætte varige mærker på den spejlblanke flade. Også en almindelig pincet med gribeflader kan sætte uønskede mærker.

Beskyt de værdifulde mønter/medaljer imod "efterpolering". Selv det blødeste underlag kan sætte mærker på prægningerne. Alle typer poleringsforsøg bør undgås, da prægningerne kan tage varig skade med uønskede, blanke flader på det detaljerige motiv.

Det er helt normalt, at sølv bliver mattere med tiden (oxidering). Dette er ikke et tegn på dårlig kvalitet, men tværtimod et bevis på det høje sølvindhold.

Sølvbad bør kun benyttes, hvis prægningen viser synlige tegn på skade.

Hvis der medfølger et træskrin, er det det bedste opbevaringssted for dine mønter/medaljer. På denne måde bliver prægningerne beskyttet bedst muligt.

Du bør selvfølgelig altid sørge for at skrin og album opbevares på et tørt og sikkert sted.


« Tilbage